Familieconcert Tijl Uilenspiegel

maandag 20 september 2010

En een verhaal van kinderboekenschrijver Thijs Goverde

Familieconcert Tijl Uilenspiegel met Gerda Havertong  

Oma’s, vaders, broers, nichtjes en buurmeisjes opgelet: eind oktober vindt het eerste van drie familieconcerten van Het Gelders Orkest plaats. Met dezelfde ingrediënten als vorig seizoen: prachtige verhalen, spetterende muziek en een sfeervol aangeklede concertzaal.

In het eerste concert duikt de belhamel Tijl Uilenspiegel op. Kinderboekenschrijver Thijs Goverde, die eerder ook het verhaal bij ons familieconcert Carnaval der Dieren schreef, herschreef het verhaal op eigen wijze. Gerda Havertongvertelt over de streken van deze wereldberoemde kwajongen. En het orkest laat zijn streken tot leven komen in de heerlijke muziek van Richard Strauss’ Till Eulenspiegels lustige Streiche.

Concerten vinden plaats op 29 en 31 oktober in Apeldoorn en Arnhem. De familieconcerten zijn erg populair, dus wij raden iedereen aan tijdig te reserveren .

>>> Familieconcert Tijl Uilenspiegel

 

Advertenties

Over gerdahavertong

Gerda Havertong, actrice en zangeres, is bij het grote publiek bekend van haar rol in Sesamstraat. Met haar rol in Sesamstraat is ze dicht bij haar educatieve wortels gebleven. Ze is afgestudeerd pedagoge met als hoofdvak onderwijskunde. Na een actieve periode in het onderwijs in Suriname en Nederland, koos zij echter voor de wereld van kunst en cultuur. Door haar veelzijdigheid bestrijkt zij verscheidene disciplines. Havertong houdt zich onder andere bezig met korte eenakters, poëzie en vertellingen voor kinderen, en voordracht van gedichten uit derdewereldliteratuur in combinatie met muziek. Ze zingt liederen in het Sranan-Tongo, Nederlands en Engels. Ze is een veelgevraagd gast in verscheidene tv-programma’s. Gerda Havertong; Ik voel me verwant met kinderen en senioren burgers en mensen die een moeilijke periode in hun leven meemaken. Ik wil graag helpen waar nodig. De bijzondere inzet van vrijwilligers inspireert mij als ambassadeur om mij nog meer in te zetten voor het goede doel.” Gerda Havertong is ambassadeur van SOS Kinderdorpen; World Granny en Goodwill Media. Eind 1999 is op initiatief van Gerda Havertong Stichting Wiesje opgericht. De doelstelling van deze in Nederland gevestigde stichting is het verbeteren van zorg voor dementerenden in Suriname door middel van het opzetten en beheren van een zorg- en kenniscentrum voor dementie patiënten in Suriname.
Dit bericht werd geplaatst in Concert, gerda havertong, Muziek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s