Interview met Gerda Havertong en Carry Slee

Geschreven: 05.11.2010 door Redactie margriet.nl

Alsof ze zelf zwanger waren, zo intens beleefden schrijfster Carry Slee en actrice Gerda Havertong hun aanstaande omaschap. Ze schreven er allebei een boek over. In Margriet vertellen ze in een vrolijk gesprek in acht bedrijven over omagektes, oma hormonen, omazorgen en oma-emoties.

carrygerda.jpgHet kleurrijk ingerichte huis van Carry Slee en haar levenspartner Elles staat vandaag vol bloemen. Trots wijst Carry ons op een deftig doosje met goudglimmende inhoud. Ze is een paar dagen geleden geridderd door de koningin. “Officier in de Orde van Oranje-Nassau,” zegt Elles trots. “Een erg hoog lintje!” Carry is dit jaar twintig jaar schrijfster. In die tijd schreef ze ruim tachtig boeken, gemiddeld vier per jaar. “Ik ben laat begonnen met schrijven, ik heb haast om alles in te halen,” zegt Carry.

Gerda Havertong, al 25 jaar het boegbeeld van Sesamstraat, is ook geridderd door de koningin. “Ik schaam me om het te zeggen, maar ik ben al drie keer vergeten het lintje op te doen bij een bezoek aan de majesteit. Ik denk toch dat ze ’s avonds haar lijstje nakijkt en denkt: tut, tut, die Gerda heeft haar lintje weer thuis gelaten!” Ze schatert hartelijk.

Bron : margriet.nl>>>>>

 

Advertenties

Over gerdahavertong

Gerda Havertong, actrice en zangeres, is bij het grote publiek bekend van haar rol in Sesamstraat. Met haar rol in Sesamstraat is ze dicht bij haar educatieve wortels gebleven. Ze is afgestudeerd pedagoge met als hoofdvak onderwijskunde. Na een actieve periode in het onderwijs in Suriname en Nederland, koos zij echter voor de wereld van kunst en cultuur. Door haar veelzijdigheid bestrijkt zij verscheidene disciplines. Havertong houdt zich onder andere bezig met korte eenakters, poëzie en vertellingen voor kinderen, en voordracht van gedichten uit derdewereldliteratuur in combinatie met muziek. Ze zingt liederen in het Sranan-Tongo, Nederlands en Engels. Ze is een veelgevraagd gast in verscheidene tv-programma’s. Gerda Havertong; Ik voel me verwant met kinderen en senioren burgers en mensen die een moeilijke periode in hun leven meemaken. Ik wil graag helpen waar nodig. De bijzondere inzet van vrijwilligers inspireert mij als ambassadeur om mij nog meer in te zetten voor het goede doel.” Gerda Havertong is ambassadeur van SOS Kinderdorpen; World Granny en Goodwill Media. Eind 1999 is op initiatief van Gerda Havertong Stichting Wiesje opgericht. De doelstelling van deze in Nederland gevestigde stichting is het verbeteren van zorg voor dementerenden in Suriname door middel van het opzetten en beheren van een zorg- en kenniscentrum voor dementie patiënten in Suriname.
Dit bericht werd geplaatst in Boek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s