Oma

Ik word Oma” Gerda Havertong in Prénatal Amsterdam Arena

Geplaatst op 28 oktober, 2010

boekikwordomaOp donderdag 28 oktober om 13.00 uur is het Prénatal warenhuis bij de Amsterdam Arena het toneel zijn van een boekpresentatie van een boek geschreven door Gerda Havertong. “Ik word Oma” schetst een beeld van het omagevoel van deze tijd.

Want wat gebeurt er met je als je te horen krijgt dat je oma wordt? Gerda zelf was door het dolle heen toen haar dochter het nieuws bracht, maar ervaart iedere vrouw dit zo? Wordt een oma in Afrika opnieuw moeder, maar dan van haar kleinkinderen en kiest een westerse oma bewust voor wel de lusten maar niet de lasten? Aan de hand van haar eigen belevenissen en gesprekken met verschillende oma’s is het boek eerlijk, humorvol en interessant geworden voor iedereen die kleinkinderen heeft of krijgt.

Gerda Havertong (Paramaribo, 1946) is een verschijning op televisie, en vooral bekend van haar rol in Sesamstraat. Theater, radio, voorleessessies, La Havertong voelt zich er thuis. Daarnaast is zij ambassadeur voor de Stichting WorldGranny, die zich inzet voor ouderen in ontwikkelingslanden.

 

Advertenties

Over gerdahavertong

Gerda Havertong, actrice en zangeres, is bij het grote publiek bekend van haar rol in Sesamstraat. Met haar rol in Sesamstraat is ze dicht bij haar educatieve wortels gebleven. Ze is afgestudeerd pedagoge met als hoofdvak onderwijskunde. Na een actieve periode in het onderwijs in Suriname en Nederland, koos zij echter voor de wereld van kunst en cultuur. Door haar veelzijdigheid bestrijkt zij verscheidene disciplines. Havertong houdt zich onder andere bezig met korte eenakters, poëzie en vertellingen voor kinderen, en voordracht van gedichten uit derdewereldliteratuur in combinatie met muziek. Ze zingt liederen in het Sranan-Tongo, Nederlands en Engels. Ze is een veelgevraagd gast in verscheidene tv-programma’s. Gerda Havertong; Ik voel me verwant met kinderen en senioren burgers en mensen die een moeilijke periode in hun leven meemaken. Ik wil graag helpen waar nodig. De bijzondere inzet van vrijwilligers inspireert mij als ambassadeur om mij nog meer in te zetten voor het goede doel.” Gerda Havertong is ambassadeur van SOS Kinderdorpen; World Granny en Goodwill Media. Eind 1999 is op initiatief van Gerda Havertong Stichting Wiesje opgericht. De doelstelling van deze in Nederland gevestigde stichting is het verbeteren van zorg voor dementerenden in Suriname door middel van het opzetten en beheren van een zorg- en kenniscentrum voor dementie patiënten in Suriname.
Dit bericht werd geplaatst in Boek, gerda havertong en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s