Gerda Havertong in AMANDLA!

Heb ik gedaan:

Gerda Havertong en Felix Burleson spelen in AMANDLA!

AMSTERDAM – AMANDLA! Fragmenten van strijd gaat over de geschiedenis van Zuid-Afrika, nauw verweven met het leven van de man die achttien jaar geleden vrijgelaten werd uit de gevangenis en die dit jaar 90 jaar werd: Nelson Mandela.

In een boeiende collagevoorstelling van monologen, muziek, zang en gedichten blikt een bijzondere, multiculturele cast van politici, bekende Nederlanders en professionele performers terug op apartheid, de anti-apartheidsstrijd en het ANC van toen en nu. Zij zetten een beeld neer van fragmenten die door één ding verbonden zijn: de strijd om gelijkheid voor iedereen.

Een bijzondere rol is weggelegd voor oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar. Zij kruipt die zondag in de huid van Hendrik Verwoerd, oud-premier van Zuid-Afrika en één van de belangrijkste vormgevers van het apartheidssysteem.

Andere opvallende rollen zijn die van oud-burgemeester Ed van Thijn, die zichzelf speelt ten tijde van de ontvangst van Nelson Mandela in de hoofdstad, en Jörgen Raymann als Desmond Tutu. Daarnaast zijn er prominente vrouwenrollen weggelegd voor Tweede Kamerleden Khadija Arib, Kathleen Ferrier, Laetitia Griffith en Femke Halsema.

Advertenties

Over gerdahavertong

Gerda Havertong, actrice en zangeres, is bij het grote publiek bekend van haar rol in Sesamstraat. Met haar rol in Sesamstraat is ze dicht bij haar educatieve wortels gebleven. Ze is afgestudeerd pedagoge met als hoofdvak onderwijskunde. Na een actieve periode in het onderwijs in Suriname en Nederland, koos zij echter voor de wereld van kunst en cultuur. Door haar veelzijdigheid bestrijkt zij verscheidene disciplines. Havertong houdt zich onder andere bezig met korte eenakters, poëzie en vertellingen voor kinderen, en voordracht van gedichten uit derdewereldliteratuur in combinatie met muziek. Ze zingt liederen in het Sranan-Tongo, Nederlands en Engels. Ze is een veelgevraagd gast in verscheidene tv-programma’s. Gerda Havertong; Ik voel me verwant met kinderen en senioren burgers en mensen die een moeilijke periode in hun leven meemaken. Ik wil graag helpen waar nodig. De bijzondere inzet van vrijwilligers inspireert mij als ambassadeur om mij nog meer in te zetten voor het goede doel.” Gerda Havertong is ambassadeur van SOS Kinderdorpen; World Granny en Goodwill Media. Eind 1999 is op initiatief van Gerda Havertong Stichting Wiesje opgericht. De doelstelling van deze in Nederland gevestigde stichting is het verbeteren van zorg voor dementerenden in Suriname door middel van het opzetten en beheren van een zorg- en kenniscentrum voor dementie patiënten in Suriname.
Dit bericht werd geplaatst in gerda havertong, Heb ik gedaan, theater. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s